Naturreservat Osby offerlund

Visa karta

Natureservatet Osby offerlund utgörs av ett stycke betesmark bevuxen med ett flertal stora ekar. Här hittar man också bl.a. apel, ask, fågelbär, hagtorn och nyponrosor. Landskapet får genom lunden en pastoral karaktär.

Naturreservatet ligger omkring en halvmil norr om Skatelövsfjordens betydande fornlämningsområde. Fornlämningar härifrån finns i form av gravfält, stensättningar och resta stenar som vittnar om mycket tidig bosättning. Inom själva reservatet har dock inga fornlämningar påträffats och ursprunget till platsen namn är okänt. De biologiska värdena inom reservatet som bl.a. består av svampar, lavar, fåglar och insekter är starkt knutna till de 15 fristående äldre ekar som finns där. Det finns även hålträd. Ekarnas form vittnar om att de vuxit upp i ett öppet landskap och för att deras värden skall bevaras måste de även i fortsättningen stå fritt och solbelyst.

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 13,1 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Villa Gransholm

Avstånd: 4,4 km
Detta lantligt belägna hotell inryms i en vacker villa, ursprungligen byggd som representativ bostad åt disponenten för Gransholms bruk och hans familj.
Hotell och pensionat

Hotel Rådmannen, Alvesta

Avstånd: 10,7 km
Alvesta och Hotell Rådmannen ligger mitt i den småländska idyllen. Med allt inom räckhåll, välkommen och se efter själv!