Naturreservatet Klinten

Visa karta

Det som gör naturreservatet Klinten så attraktivt är närheten till Försjön, en näringsfattig klarvattensjö, och en
omgivning bestående av mestadels äldre barrskog som ger en känsla av vildmark.

Klinten är en gammal jordbruksfastighet och var bebodd fram till 1969. Sedan Eksjö kommun tog över gården under 70-
talet har den använts som lägergård och varit en tillgång för friluftsverksamheten.
På din vandring i skog och mark kan du här få se växter och djur som är karaktäristiska för äldre barrskog – växter som tibast, gullpudra, blåsippa och djur som älg, rådjur, räv och skogshare. Till skogens
fåglar hör duvhök, större korsnäbb, mindre hackspett, stjärtmes och
tofsmes. Genom att följa de stigar som finns utmärkta får du uppleva den vildmark som Albert Engström beskrivit i sina böcker. Klinten tillhör de områden han var väl förtrogen med. Geologin gör sig påmind genom Klintaberget. Stigningen upp till berget är mödanvärd när du sedan kan njuta av utsikten, en vidunderlig vy ut över Försjön.

Show more

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 8,7 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 8,7 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.
Hotell och pensionat

Hotel Ullinge

Avstånd: 16,2 km
Njut livet - Unna dig Ullinge! Hotell Ullinge ligger vackert beläget vid sjön Södra Wixen, omgivet av ett fantastiskt stycke Småland mitt emellan Eksjö och Nässjö.