Rugs of Sweden - Svenska trasmattor

Visa karta

Trasmattor är en del av vårt svenska kulturarv. Kreativitet, hantverk och återvinning när det är som bäst. I mer än 150 år har man i Sverige använt vackra trasmattor i hemmen. Generationer av kvinnor har vävt mattor i underbara färger och mönster.
Detta är en utställning med och om trasmattor, gamla, nya, korta och långa skapade för vardag och fest.

Trasmattorna vävdes av de tygrester man hade över, och konsten att väva gick från mor till dotter. Vi kan vara stolta över de trasmattor som har skapats och fortfarande skapas. Konsten att väva trasmattor säger en hel del om vad människolivet handlar om: göra minnen till drömmar, få det överblivna och uppleva att överleva i framtida generationer. Ett värdefullt dokument över kvinnors skaparkraft och konstnärliga förmåga. Hantverket är helt i fas med dagens fokus på återbruk och återvinning här i kombination med kreativitet.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotel Rådmannen, Alvesta

Avstånd: 29,7 km
Alvesta och Hotell Rådmannen ligger mitt i den småländska idyllen. Med allt inom räckhåll, välkommen och se efter själv!
Bed & Breakfast

Asa Herrgård

Avstånd: 11,1 km
Asa Herrgård- en pärla vid sjön mitt i de småländska skogarna.
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 29,2 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.