Häradsö by

Visa karta

Byn är ett riksintresse med sin kulturhistoriska miljö.

Byn längst söderut i Åkers socken
Berättelse av Ola Hugosson

Byn ligger på en låg ås i anslutning till Store mosse nationalpark. Längs vägen på åshöjden ligger ett antal gårdar som erbjuder en översikt över byggnadsskickets förändring från början av 1800-talet till vår tid.

Show more

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 5,3 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Bed & Breakfast

Herrestad Bed & Breakfast och Vandrarhem

Avstånd: 15,6 km
Välkommen till Småland och Herrestad Säteri i en naturskön omgivning 13 km väster om Värnamo och 9 km från High Chaparral. På promenadavstånd ligger Herrestadsjön för ett dopp och fiske. Vistelsen på gården kryddas av det personliga värdskapet.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 17,1 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.