Ålaryds Skolmuseum

Visa karta

En typisk skolbyggnad från början av 1900-talet. Den är bevarad på sin ursprungliga plats.

Skolmuseet i Ålaryd
Skolan är i motsatt till många andra skolmuseum bevarad på sin ursprungliga plats mitt i byn Ålaryd. Den byggdes 1911-12 och fungerade som byskola i 30 år mellan 1912 och 1942. 1935 blev den tillbyggd med en lärarbostad. I skolsalen visas äldre skolutrustning och läromedel. Byggnaden ägs av Vaggeryds Kommun men förvaltas av Åkers Hembygdsförening.
Visning av skolmuseet bokas på tel 0370 73012.

Show more

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 15,5 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hestraviken

Avstånd: 19,3 km
Mitt i den täta Smålandsskogen, med en underbar utsikt över Algustorpasjön och med Nissan rinnande genom tomten ligger Hestraviken som en idyll med sin vackra trägård, små röda timmerhus och de ståtliga trävillorna från sekelskiftet. Tredje generationen av familjen Hellström hälsar idag välkommen!
Campingplatser

Isaberg Mountain Resort - Camping

Avstånd: 19,1 km
Campingen ligger vid foten av Isabergstoppen. Nära till allt! Flera lekplatser, grillplatser och hela utbudet av aktiviteter.