Hagshults sockencentrum

Visa karta

"Hagshults kyrka är vackert belägen på en höjdsluttning. . .", kan man läsa i ett drygt etthundra år gammalt besiktningsprotokoll. Och säkert kan de flesta som ser kyrkan ännu i dag stämma in i omdömet, även om höjdsluttningen jämnats ut en hel del.

HAGSHULTS Sockenhuvudnäringen har varit jord och skogsbruk men även andra sysslor har förekommit. På 16- 17- och 1800 -talen var kolningsverksamheten stor även tjärbränning liksom kniv- och vagnssmide.Befolkningsantalet var under 1800-talet omkring 700 personer. Nu är invånarantalet drygt 300. I dag har de flesta sin arbetsplats i närliggande tätorter, men det finns även några mindre arbetsplatser i socknen.
Följ länken nedan för att läsa mer om Hagshults kyrka.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 23,5 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 16,1 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 20,8 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.