Vrigstad kyrka

Adress: Kyrkogatan 2, 57003 Vrigstad Visa karta

Adress: Kyrkogatan 2, 57003 Vrigstad

Vrigstad kyrka är en kyrka av sten med torn och smalare tresidigt kor.
Den byggdes 1865-66 efter F.W. Scholanders ritningar och 1963 ägde en omfattande restaurering rum, varvid korfönstrens glasmålningar av Bo Beskow uppfördes.
En altartavla av Pehr Hörberg från 1778 har bevarats liksom predikstolen från 1700-talet samt en skulpterad romansk dopfunt.

Vrigstad kyrka byggdes 1866 efter ritningar av arkitekt Fredrik Scholander. Kyrkan är uppbyggd norr om den plats där den gamla kyrkan från 1100-talet låg
Altartavlan är målad av Pehr Hörberg och är en mindre kopia av hans ursprungliga verk som är placerad i Växjö domkyrka. Han har även gjort målningarna som är placerade under läktaren. Dessa målningar satt förut på läktarbröstet i den gamla kyrkan.
Korfönstren är gjorda av konstnären Bo Beskow.
Dopfunten är kyrkans äldsta inventarium och är daterad till 1100-talet.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 24,3 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 31,9 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Bed & Breakfast

Asa Herrgård

Avstånd: 28,5 km
Asa Herrgård- en pärla vid sjön mitt i de småländska skogarna.