Fiske i Värmens FVO

Visa karta

Sydväst om Allgunnen ligger Värmen, en klarvattensjö med god sikt som fungerar som dricksvattentäkt till Lammhult. Sjön har branta och bergiga stränder och sparsamt med växtlighet.
Abborrfisket i sjön är det som får de flesta att höja på ögonbrynen, men gäddfisket och framförallt fisket efter lake är också fint. Värmen är helt klart ett bra alternativt till ”storebror” Allgunnen i öst.

Sjön är relativt flack, kring fyra meter i snitt, med några få djuphålor som sträcker sig ner till 12-16 meter. Lake kring fyra kilo förekommer då och då i fångsterna. Framförallt i sjöns norra del finns fina gäddfiskeplatser och spinnfiske brukar vara den bästa metoden för att komma i kontakt med Värmens gäddor. Mete efter abborre med betesfisk eller mask kan vara mycket bra sommartid.

Köp av fiskekort berättigar även fiske i Lilla Värmen, lokaliserad väster om Stora Värmen och förbunden till denna genom ett sund.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Asa Herrgård

Avstånd: 13,2 km
Asa Herrgård- en pärla vid sjön mitt i de småländska skogarna.
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 32,6 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 30,2 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.