Heldag i Nydala och Vrigstad gamla bankgård, Erikshjälpen & Älgparken

Adress: Jönköpingsvägen 2, 570 03 Vrigstad Visa karta

Adress: Jönköpingsvägen 2, 570 03 Vrigstad

Känn historiens vingslag i Nydala unika klostermiljö. Nydala kloster grundades redan 1143. Besök klosterkyrkan, portkapellet och klosterträdgården. Eftermiddagen använder vi till att besöka Vrigstad, Erikshjälpens second hand och den gamla Bankgården. Möjlighet finns att även besöka Älgparken. Lunch och kaffe inkluderat i priset.

Alternativ 4 eller 7
9.45 Ankomst till Nydala. Morognkaffe på Café Nydala.
10.30 Guidat besök i Nydala klosterkyrka och trädgård
12.15 Lunch på IM, Vrigstad Värdshus eller till
Kostnad: 330 kr/person med lunch på IM, 360 kr/person på Vrigstad Värdshus och 300 kr/person på Älgparken.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 24,3 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 23,9 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 25,3 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.