Västragårdstenen

Adress: Sävsjö Visa karta

Adress: Sävsjö

Cirka tre km från Sävsjö utmed Gamla Vrigstadvägen.
Texten lyder "Vråe satte sten denna efter Gunne broder sin. Han var död i England". Vråe var en storman, som tillsammans med sin broder Gunne, torde ha medföljt jarlen Håkan Eriksson till England. Jarlen drunknade på återfärden till Norge år 1029. Vid denna tid bör denna sten ha blivit rest av Vråe över sin i England döde broder.

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell & Pensionat Paradis

Avstånd: 26,8 km
Hos oss finner du förmånliga priser på mat och boende. Du finner oss 270 meter över havet mellan Nässjö och Eksjö mitt i Småländska höglandet. Det är bara 9 km till Eksjö trästad och 70 km till Astrid Lindgrens värld.
Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 26,7 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 26,6 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!