Sanatorieskogen

Adress: Sanatorievägen Sävsjö Visa karta

Adress: Sanatorievägen Sävsjö

Sanatorieskogen ligger i centrala Sävsjö. Skogens namn kommer av Sävsjös Sanatorium som byggdes här år 1907. Sanatoriet var ett sjukhus för lungsjuka, och den stärkande skogsluften var en del av behandlingen.

Sanatoriet omgavs av en vacker park och i delar av skogen kan man fortfarande se buskar och blommor som hör hemma i parkmiljö. I Sanatorieskogen finns promenadstigar, en lägerplats med fasta vindskydd och utmed ån finns en brygga. Promenera och njut, och slå dig ner vid lägerplatsen. Intill skogen ligger Perennparken och Lagunen. Här kan du njuta av Sävsjö Trädgårds vackra blomserodlingar och den blänkande vattenspegeln.

Show more

Om denna aktivitet

  • Gatuadress
    Sanatorievägen

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 26,1 km
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 25,3 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Hotell och pensionat

Hotell & Pensionat Paradis

Avstånd: 26,6 km
Hos oss finner du förmånliga priser på mat och boende. Du finner oss 270 meter över havet mellan Nässjö och Eksjö mitt i Småländska höglandet. Det är bara 9 km till Eksjö trästad och 70 km till Astrid Lindgrens värld.