Cykelleden Åsnen runt

Visa karta

En ca 140 kilometer lång led som går genom vackra omgivningar runt sjön Åsnen. Turen går såväl på nedlagda järnvägsbankar som på små vägar. Leden tar dig genom en gammal och intressant kulturbygd som bjuder på naturupplevelser och intressanta sevärdheter.

Man kan följa leden via Växjös turist- och fritidskarta där leden är väl utmärkt. Kartan finns att köpa på turistbyråerna i kommunerna. Man kan även boka ett komplett cykelpaket med uthyrning av cyklar, övernattningar och mat på Alvesta turistbyrå, 0472-15255, turistbyra@alvesta.se

Show more

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Korrö, STF Vandrarhem

Avstånd: 25,6 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 25 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Campingplatser

Getnö Gård - Lake Åsnen Resort/Camping

Avstånd: 7,5 km
Getnö Gård är en vacker 3-stjärnig naturcamping på gräsbevuxen skogs- och ängsmark, med 150 generöst tilltagna platser. alla med en egen lägereld- och grillplats. Anläggningen är ett naturvårdsområde med en egen ö-grupp, mitt i vackra sjön Åsnen.