Komstad kvarn och café

Adress: Komstad, 576 35 Sävsjö Visa karta

Adress: Komstad, 576 35 Sävsjö

Komstad kvarn är ett av traktens mest sevärda besöksmål.
Inte minst ur ett historiskt perspektiv. Här kan man tycka tiden stått stilla. Området där lanthandeln ligger återspeglar hur en by kunde se ut i början av 1900-talet där kvarnen vid ån med sin verksamhet var ett centrum. Lanthandeln har kvar sin inredning och en del varor från tiden innan den stängdes 1975. Kvarnstensfabriken, ramsågen från 1871 som drivs med vattenhjul som förr i tiden och mycket annat.
Komstad kvarn är också en InfoPoint och här får du personliga tips om vad du se och göra under ditt besök

Utställningen om Jonas Brunck som enligt historien gav namn åt stadsdelen Bronx i New York.I affären finns ett sommarkafè som erbjuder bl.a Vrigstad ostkaka, hembakat, glass mm.
Du kan även handla hantverk, lokalproducerad honung, grillkol från Femtinge, karameller i strut mm. Det går att sitta i ramsågen under tak och dricka kaffe när vädret inte tillåter utomhus. I lanthandel kan du beställa kaffe, ostkaka, hembakat, räksmörgås,glass mm. Njut av kaffet i trädgården med vattenfallet i bakgrunden. Det finns även platser i ramsågen och i lanthandlarbostaden.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 25,9 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 27,6 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Hotell och pensionat

Hotell & Pensionat Paradis

Avstånd: 27,4 km
Hos oss finner du förmånliga priser på mat och boende. Du finner oss 270 meter över havet mellan Nässjö och Eksjö mitt i Småländska höglandet. Det är bara 9 km till Eksjö trästad och 70 km till Astrid Lindgrens värld.