Storyttern

Adress: kristdala Visa karta

Adress: kristdala

Tre sjöar, Storyttern, Näjern och Tvingen är alla värda en egen liten utflykt. De tre ingår i Viråns vattensystem och ligger på cykelavstånd från Kristdala samhälle.

Vill man ta en lite längre promenad så finns det även vandringsleder här. Ostkustleden löper just här helt nära de tre sjöarna.
Det finns övernattningsstugor utmed leden både helt nära Näjern och Storyttern. I stugorna finns ett flertal liggplatser, köksutrustning och tillgång till både vatten och el.

Näjern är en grund och ganska näringsrik sjö. De andra två sjöarna är mer typiska för denna del av Småland. Detta innebär att de är både fattigare på näringsämnen och betydligt djupare. Både Tvingen och Storyttern har bildats i korsande sprickzoner. Karaktärsfåglar för de lite näringsfattigare sjöarna är storlom och fiskgjuse. Har du riktig tur kan du få både se och höra båda två.

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Post

Avstånd: 19,9 km
Hotel Post är centralt beläget vid Stora Torget i Oskarshamn, bara några minuters promenad från resecentrum och färjeläget. Hotel Post är beläget i två byggnader, som talar om varsin era i Oskarshamns historia.
Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 19,6 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 20 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.