Ängsmossen

Adress: Kristdala Visa karta

Adress: Kristdala

Ängsmossen är namnet på ett stort område med sammanhängande våtmarker.

Det består av en blandning av helt öppna kärr, tallbevuxna mossar och små fastmarks-holmar med enstaka träd på.
På Ängsmossen trivs många olika arter av fåglar. I början på april anländer tranorna till samma häckningsplats år efter år. Växtligheten är typisk för lite blötare marker och gemensam med många andra småländska våtmarker. Till exempel starr och ängsull. Men vissa år uppträder en orkidé i stora mängder. Om du vill leta efter den så sägs den växa särskilt rikligt i den västra delen av det skyddade området.

Ängsmossen ligger ca 6 km nordost om Ishult. Mossen är avsatt som reservat och här finns informationsskyltar om man vill lära sig mer om detta speciella stycke natur.
Tänk på att det rör sig om fuktiga och blöta marker. Vill man se Ängsmossen lite mer i närbild så ska man nog ta på sig stövlar eller kängor.

Show more

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Post

Avstånd: 27,6 km
Hotel Post är centralt beläget vid Stora Torget i Oskarshamn, bara några minuters promenad från resecentrum och färjeläget. Hotel Post är beläget i två byggnader, som talar om varsin era i Oskarshamns historia.
Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 27,3 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.
Campingplatser

Långsjön Stugor & Camping / Camping

Avstånd: 21,4 km
På Långsjön Camping finns mysiga tältplatser och 42 rymliga husbil- och husvagnsplatser med el, alla med en utsikt över sjön. Oavsett var på anläggningen du bor har du aldrig långt till vare sig bad eller servicehus.