Malghult naturreservat

Adress: Kristdala Visa karta

Adress: Kristdala

Är du sugen på att ströva runt i gamla lövskogar, då ska du åka till Malghults naturreservat. Det består av 4 olika skogstyper.

Naturen i Malghults naturreservat består främst av gamla lövskogar. De har ofta ett stort inslag av ädla lövträd som ek. Hit tar man sig via en smal väg från Malghults by.
Skogarna är skyddade som naturreservat och ligger på cykelavstånd (cirka 2 km) från Kristdala. I reservatet finns flera strövstigar som är tydligt markerade.
Området ligger i övergångszonen mellan småländska höglandets ytterområde och sprickdalsterrängen i norra delarna av Oskarshamns kommun. I reservatet finns fyra tydligt urskiljbara skogstyper: alsumpskog, hedekskog, blåbärsgranskog och blandlövskog. Försök gärna att urskilja dem vid ditt besök här.

Show more

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 19,3 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 19,1 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 19,3 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.