Naturreservat Gårdsby-Hemmesjö Bökeskog

Visa karta

Naturreservatet Gårdsby och Hemmesjö bökeskog är ett 65 ha stort område bestående främst av bokskog, betesmarker och ängsmarksrester. Bökeskogen utmärker sig genom sina vackra bokskogsmiljöer med en riklig förekomst av gamla träd.

Dendrokronologiska undersökningar i Bökeskogen har visat på trädåldrar upp till 200 år. På de gamla bokarna växer bl.a. en mycket skyddsvärd kryptogamflora (mossor och lavar) med ett stort antal hotade arter.
Förutom bokskogar finns vackra hagar med björkar och enebuskar liksom rester av ängsmarker med en skyddsvärd flora. Reservatet gränsar till de båda sjöarna Hinnasjön och Lövsjön. I området finns också ett antal kulturlämningar, t.ex. odlingsrösen och backstugelämningar.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 6,6 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 6,2 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 4,6 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.