Hembygdsparken i Kristdala

Adress: Krithemsgatan Kristdala Visa karta

Adress: Krithemsgatan Kristdala

Se fornlämningar från bronsåldern i hembygdsparken där det även finns en fin lekplats och möjlighet att grilla.

Hembygdsparken ligger belägen i Kristdala samhälle vid Krithemsgatan. Vid Hembygdsparken, i Krithemshagen, finns ett gravfält som består av 10-tals fornlämningar, ett röse och runda stensättningar. Röset i hembygdsparken kan sannolikt dateras till bronsåldern. De runda stensättningarna i Hembygdsparken är exempel på en gravtyp som var vanlig på järnåldern. Gravfältet i hembygdsparken hör till den 15 mil långa och kustbundna bebyggelsestråk, från bronsåldern till järnåldern, som har konstateras från trakten av Oskarshamn i söder till Slätbaken i norr. Vid Hembygdsparken finns också en fin lekplats med gungor, rutschkana och sandlåda. Här finns även en grillplats för den som är sugen på att grilla.

Show more

Om denna aktivitet

  • Gatuadress
    Krithemsgatan

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 20,9 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 20,9 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 20,7 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.