Bodarna i Bergs byar i Småland

Adress: Berg Bergslund 3, 360 30 Lammhult Visa karta

Adress: Berg Bergslund 3, 360 30 Lammhult

Bodarna i Bergs byar i Småland är en hantverksgrupp med åtta hantverkare. Unik glaskonst av Astrid Gate samt hantverkare med egendesignade glassmycken, möbler, brukstextilier, silversmycken, keramik. I Berg finns gårdsbutik och en målande konstnär.

Mitt i hjärtat av Småland strax söder om Lammhult ligger Berg. Här har åtta konstnärer och hantverkare bildat hantverksgruppen Bodarna i Bergs byar i Småland, BIBBS. Om man följer vägen mellan de gamla byarna i Berg socken hittar man deras ateljéer och röda bodar.
Vilka är de? Två är systrarna Gate som skapar unikt glas. Om man följer den slingriga vägen genom det erkänt vackra kulturlandskapet kommer man till nästa by och Lädja Snickerimagasin med egendesignade möbler, Helena Elisabeth Väveri, Knapagårdens keramik och Z Silversmedja i Sörskog och gårdsbutik ErnaRo på en får-och bigård. I kyrkbyn Berg finns Maria Ahl som utbildad sig i Kalifornien och sen flyttat hem till Berg och öppnat Mazart i gamla lanthandeln.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 20,1 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.
Bed & Breakfast

Asa Herrgård

Avstånd: 10,2 km
Asa Herrgård- en pärla vid sjön mitt i de småländska skogarna.
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 18,8 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.