Linderås kyrka och församlingsgård

Adress: Linderås, 573 97 Tranås Visa karta

Adress: Linderås, 573 97 Tranås

Om den äldsta kyrkan i Linderås vet man inte så mycket men förmodligen stod den på samma plats som den nuvarande - invid den urgamla samfärdsleden Östra Holavedsvägen mellan Gränna och Tranås. Den nya kyrkan stod klar 1793. Kyrkan i Linderås restaurerades år 1931. Bland annat gjordes läktaren större och interiören målades om. Åren 1965 och 1970 gjordes vissa invändiga förbättringar.

Linderås församlingsgård är belägen bredvid Linderås kyrka. Förutom stora salen med kök så finns kontor för präst och musiker, samt förskolan Linnéagården. Samlingslokalen används till gudstjänster, barnverksamhet, dopkaffe, minnesstund mm.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 35,5 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Badhotellet konferens & SPA

Avstånd: 11,9 km
Välkommen till anrika Badhotellet för SPA, Konferens, boende eller bara avkoppling. Unna dig själv ett andrum långt från vardagens stress och upptäck vad vi menar med Guldkant på tillvaron.
Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 35,7 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.