Inte bara en i mängden – Kjetil Lynghaugs rockminiatyrer

Adress: Spötorget, 593 24 Västervik Visa karta

Adress: Spötorget, 593 24 Västervik

Västerviks museum ställer ut Kjetil Lynghaugs rockminiatyrer. Bland annat visas Beatles, John Lennon, Metallica, Johnny Cash, Slash, Jimi Hendrix och Janis Joplin avbildade som miniatyrer.

Kjetil Lynghaug som är gitarrist i västerviksbanden Kickin’ Laces och Mordenial har samlat på musikprylar sedan barndomen. Förra året visade han sin omfattande Metallica-samling på Västerviks musikbibliotek & visarkiv. För drygt tio år sedan såg han musikvideon The Hell Song med rockbandet Sum 41. Videon är uppbyggd med enbart välkända musiker som plastfigurer. Den upplevelsen fick honom att börja samla på plastgubbar med rockanknytning.

Figurerna som ofta är svåra att hitta, ges ut i små upplagor och är relativt dyra. De är gediget tillverkade med små detaljer som gör att verklighetens förlagor är lätta att identifiera utifrån till exempel gitarrmärken, tatueringar och typiska kläder.

I utställningen, som visas i en monter på Västerviks stadsbibliotek plan 2, finns drygt 20 st figurer. Bland annat visas Beatles, John Lennon, Metallica, Johnny Cash, Slash, Jimi Hendrix och Janis Joplin avbildade som miniatyrer.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Campingplatser

Lysingsbadet - Camping

Avstånd: 2,9 km
Det femstjärniga Lysingsbadet är Sveriges största och roligaste semesteranläggning - mitt i Västerviks skärgård.
Hotell och pensionat

Gränsö slott – Beauty by the Sea - Hotell, spa, konferensanläggning i Västervik

Avstånd: 2,3 km
Gränsö slott är en fyrstjärnig Superior-klassad hotell-, spa-, konferens- och bröllopsanläggning i Västervik med 47 vackra rum och sviter direkt vid havet. Öppet året runt, varje dag.
Hotell och pensionat

BEST WESTERN PLUS Västerviks Stadshotell

Avstånd: 225 meter
Fyrstjärniga Västerviks Stadshotell ligger mitt i centrala Västervik, i ett lugnt läge men ändå knappt 100m från havet och den härliga atmosfären längs strandpromenaden.