Kreativt Återanvändningscenter

Adress: Ljungberghsgatan 1, 56830 Skillingaryd Visa karta

Adress: Ljungberghsgatan 1, 56830 Skillingaryd

Kreativt Återanvändningscenter är ett projekt som handlar om att samla rest och spillmaterial från företag. Vi tror att företag sitter på guldgruvor utan att de vet om det.

Företag i närområdet skänker nu spillmaterial till Kreativt Återanvändningscenter och de har ca. 70 företag som sponsrar dem på olika sätt. Allt för att utmana barnens kreativitet och experimentlust!

Förskolor och skolklasser gör besök så ofta de kan.

Visionen är att återanvändningscentret kommer att bli ett ReMida
Namnet ReMida kommer från den italienska staden Reggio Emilia, som är kända över hela världen för sin förskoleverksamhet. De har under en längre tid arbetat med att använda rest och spillmaterial från företag i sitt pedagogiska arbete.
De fyra sista bokstäverna Mida kommer från den grekiska mytologin och legenden om kung Midas som fick sin önskan uppfylld att allt han rörde vid blev till guld.
Det är så vi vill tänka - att allt barnen rör vid blir med deras kreativitet och fantasi också till guld!
Det är inte viktigt vad ett material har varit utan vad det kan bli!


Skräp är det som återstår när fantasin har tagit slut!

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 17,2 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Campingplatser

Isaberg Mountain Resort - Camping

Avstånd: 28,1 km
Campingen ligger vid foten av Isabergstoppen. Nära till allt! Flera lekplatser, grillplatser och hela utbudet av aktiviteter.
Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 18 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.