Rosjön och Rogölen

Visa karta

Rosjön är en 177 ha stor och mycket flikig sjö uppe på småländska höglandet. Den nästan skärgårdsliknande miljön med mycket omgivande skog och kuperad bottenkaraktär gör den intressant för flera olika friluftsaktiviteter som sportfiske, paddling och fågelskådning.

Rosjön är belägen drygt 6 km norr om Eksjö. Rosjön är långsmal i nord-sydlig riktning och är rikligt utrustad med öar, skär, uddar och vikar, vilket innebär att det finns mycket att utforska för den fiskefrälste och många picknickställen att kliva i land på för den som är mer förtjust i kaffekoppen. Sjöns östra strand ligger utmed väg 32 mellan Eksjö och Aneby och är mer bebyggd, jämfört med den västra sidan där hus i princip saknas.
Rosjöns fiskevårdsområde upplåter även fiske i den lilla sjön Rogölen som är belägen just norr om Rosjön.
Fiskeregler: Handredskap
Vid badplatsen i Skullaryd finns det parkering och brygga att fiska ifrån.
Tips: Hyra av båt vid badplatsen i skullaryd rekommenderas.
Arter: Gädda aborre, mört, brax, sutare och gers.

Show more

Om denna aktivitet

  • Mobilnummer
    +46 706428285
  • E-post
  • Webbsida
  • Prisinformation
    Dagkort 50 SEK, årskort 250 SEK. Försäljningsställen: Lars Lagneby, Grimberg Näset 1, 575 91 Eksjö, 0381-71118 Bengt Bokstedt, Skullaryd, 575 91 Eksjö, 0381-71065 Palles fiskeshop, Södra Storgatan 5, 073-1557212 Båtythyrning 50 SEK/dag hos Bengt Bokstedt, Skullaryd, 575 91 Eksjö, 0381-71065

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 9,1 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Hotel Ullinge

Avstånd: 14,3 km
Njut livet - Unna dig Ullinge! Hotell Ullinge ligger vackert beläget vid sjön Södra Wixen, omgivet av ett fantastiskt stycke Småland mitt emellan Eksjö och Nässjö.
Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 9,3 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.