Räven & Osten

Adress: Lida, 570 81 Järnforsen Visa karta

Adress: Lida, 570 81 Järnforsen

Småländskt mathantverk. På gården Lida utanför Järnforsen ystas sedan 2013 hantverksmässigt och småskaligt producerad ost på komjölk levererad från en lokal bonde.

Räven & Osten är ett nystartat ysteri i hjärtat av Småland.
På gården Lida utanför Järnforsen ystas det ost, sedan slutet av september 2013, i den ombyggda ladugården från 1890-talet. Osten tillverkas på ett hantverksmässigt och småskaligt vis, med komjölk levererad från en närboende bonde.

Sommarcafé med fint fika och mackor med gårdens ost, ekologiskt kaffe, glass från Koalyckan och mycket annat.

I butiken finns förutom vår gårdsproducerade ost även andra lokala varor, te.x. honung, glass, såpa och handstöpta ljus. Det finns sittplatser ute och inne och en milsvid utsikt får ni på köpet!
Välkomna!

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Virserums vandrarhem

Avstånd: 15 km
Finns i samhället Virserum i hjärtat av småland. Här bor du både billigt och bekvämt, i närheten av både Smalspåret, Astrid Lindgrens Värld, Virserums konsthall och en rad andra aktiviteter. Ett boende med närhet till det mesta helt enkelt!
Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 15,1 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.
Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 10 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar