Naturreservat Sjösås Äng

Visa karta

I Braås utgör naturreservatet Sjösås äng tillsammans med hembygdsparken och den medeltida kyrkan ett mycket intressant utflyktsmål. I reservatet löper en vacker strövstig genom varierande natur. Området har en lång odlingshistoria.

Två ytor i reservatet sköts i dag fortfarande som slåtteräng och här finns rikligt med typiska ängsarter som ängsvädd, brudborste, prästkrage, slåttergubbe, jungfrulin och solvända. Speciellt i den östra ängen finns en rikedom av gamla träd. Dels hittar man ihåliga och mycket gamla lindar som hamlats under lång tid. Dessutom finns här ovanligt grova och högväxta ekar.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Asa Herrgård

Avstånd: 19,5 km
Asa Herrgård- en pärla vid sjön mitt i de småländska skogarna.
Bed & Breakfast

Café Sergel - Bed & Breakfast. Lindshammar

Avstånd: 18,9 km
I det lilla brukshotellet inhystes tidigare mestadels formgivare vid bruket i Lindshammar. Huset är byggt 1906 och är upprustat på 50-talet och renoverat på 70-talet. Vi har bevarat de tidstypiska detaljerna men rustat upp bl.a. golv och badrum. Handfat finns i alla rum, dusch i WC finns i korridoren. Välkomna!
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 19 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.