Naturreservat Teleborg

Visa karta

Naturreservatet är beläget i stadsdelen Teleborgs östra delar. Det ligger kring vattentornet och avgränsas i väster och norr av bebyggelse och i öster av sjön Trummen. Det finns kuperad terräng, öppna fält, blomrika hagmarker, lövridåer och barrskog.

Längst ner vid Skirviken ligger ett våtmarksområde som är fågelskyddsområde. Där finns två fågeltorn.
Markerna kring Teleborg har varit bebodda och brukade ända sedan stenåldern. De äldsta spåren av människor är två gravfält från yngre järnåldern.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 3 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 2,8 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 514 meter
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt