Naturreservat Kronoberg

Visa karta

När man färdas från Växjö mot Kronoberg kommer man till ett vårdat gravfält med cirka 75 gravar från yngre järnåldern på vänster sida om vägen. Här finns också ett stort gravröse från bronsåldern.

Från gravfältet och ner mot de odlade markerna på Kronobergs Kungsgård sträcker sig en äldre blandskog som domineras av barrträd. Detta område inklusive de grova ekar och bokar som växer i kanten mot åkermarken utgör naturreservatet Kronoberg. I den centrala delen av reservatet skall skogens orördhet leda till allt större naturskogskvaliteter, medan syftet med skötseln av markerna närmast vägen från gravfältet och norrut och längs med åkerkanter skall vara att se till att de stora lövträden och tallarna kan utvecklas.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 4,5 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.
Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 6,1 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 4,3 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.