Jonas Svensson / Ulf Jansson

Adress: Svenssons Specialsnickerier, 34292 Alvesta Visa karta

Adress: Svenssons Specialsnickerier, 34292 Alvesta

Möbelsnickeri strax utanför radbyn Härlöv. Här finns också Ulf Janssons verk av svarvat trä på display.

Jonas Svensson utför beställningsarbeten i lövträ - björk, ek, bok och ask. Han föredrar att arbeta efter gamla metoder, använder småländskt närproducerat trä och har lång erfarenhet av att tillverka möbler med själ. Färdiga möbler och verk i utställningslokalen är till försäljning.

I samma lokal finns träkonstnären Ulf Jansson svarvade verk. Han är bland annat känd för sina millimetertunna skålar där han förenar ett okonventionellt formspråk med överraskande materialkombinationer. Skålarna är skurna, målade och utsmyckade på sätt som väcker betraktarens fantasi. I externa länkar (nedan) finns ett reportage om Ulf Jansson av Smålandsposten.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Flygplats
  Småland Airport 11 km
  Jönköping Airport 100 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 13 km
  Elmia 101 km
 • Stad
  Växjö 15 km
  Jönköping 101 km
 • Attraktion
  Glasriket 52 km
  High Chaparral Adventure park 60 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 9,8 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Hotel Rådmannen, Alvesta

Avstånd: 8,3 km
Alvesta och Hotell Rådmannen ligger mitt i den småländska idyllen. Med allt inom räckhåll, välkommen och se efter själv!
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 7 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.