Naturreservat Osaby

Visa karta

Osaby naturreservat ligger söder om Växjö, på den östra sidan av Vederslövssjön. All odlingsmark och 130 hektar av skogsmarken på Osaby är naturreservat. En lugn och mediatativ miljö med fina strövstigar att vandra på.

Markerna sköts och brukas på ett ekologiskt hållbart sätt och med syftet att historiska odlingsspår och den biologiska mångfalden bevaras. Hälften av den skyddade skogen sköts naturvårdsinriktat. I den återstående halvan är avsikten att skogen skall få utvecklas fritt. Inom reservatet ryms granskog, lövskog, slåtterängar, ekhagar, strandängar och myrar. Här finns också ett rikt fågelliv.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 11 km
  Guldfågeln Arena 96 km
 • Stad
  Växjö 11 km
  Kalmar 98 km
 • Flygplats
  Småland Airport 16 km
  Kalmar Öland Airport 94 km
 • Attraktion
  Glasriket 40 km
  High Chaparral Adventure park 77 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 10,9 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 9,4 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 10,9 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.