Naturreservat Helgö

Visa karta

Helgö är Helgasjöns största ö. Den östra halvan är naturreservat tillsammans med omkringliggande vatten med öar. Naturen är varierande med tallmosse, bokskogar och blandbarrskogar. Här finns även ett flertal lav- och mossarter och ett rikt fågelliv.

Helgö har en rik kulturhistoria vilket åker- och betesmark och en mängd fornlämningar vittnar om. Det finns många stenrösen och stensättningar som troligtvis är gamla gravar. På en del håll finns spår av hällkistor. Fördjupningar i sten som troligen är uthuggna av människor, s.k. hålgropar och älvkvarnar, förekommer också samt områden med fossila åkrar med hundratals röjningsrösen.
På Helgö finns det gott om strövstigar.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Flygplats
  Småland Airport 4 km
  Kalmar Öland Airport 97 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 8 km
  Elmia 99 km
 • Stad
  Växjö 8 km
  Jönköping 99 km
 • Attraktion
  Glasriket 40 km
  High Chaparral Adventure park 66 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 6,8 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 4,4 km
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 6,5 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.