Naturreservat Dragsåsen

Visa karta

Dragsåsen är en rullstensås i Öjabys norra del som består av ett näs och några mindre öar i den del av Bergundaåsen som bildades när inlandsisen smälte för mer än 10 000 år sedan.

Åsen och öarna är bevuxna med blandskog. På de låglänta mera fuktiga partierna växer pors, odon, strandlysing och blåtåtel. Åsen följer Helgasjöns västra strand i nord-sydlig riktning. Det är en getryggsås med smalt krön och branta sidor. På toppen av åsen går en stig. Längre söderut kan åsen följas som öar i Öjabyviken och i Norra och Södra Bergundasjöarna.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Flygplats
  Småland Airport 2 km
  Kalmar Öland Airport 97 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 3 km
  Guldfågeln Arena 98 km
 • Stad
  Växjö 5 km
  Kalmar 102 km
 • Attraktion
  Glasriket 40 km
  High Chaparral Adventure park 68 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 945 meter
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.
Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 2,4 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 4,5 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.