Naturreservat Bokhultet

Visa karta

Bokhultet ligger bara någon kilometer från Växjö centrum och var ett populärt utflyktsmål redan på 1800-talet. Sjön, skogarna och de öppna hagmarkerna bjuder på spännande naturupplevelser året runt. Här kan man jogga eller promenera.

Största delen av landområdena är skogbeväxta, mest med bokskog. Området är variationsrikt både vad gäller växt- och djurliv. Inom området har nästan 200 fågelarter observerats. Här finns även en mängd sällsynta arter av insekter, svampar, mossor och lavar. Skogens höga ålder, alla grova träd och de multnande stammarna gör att många arter trivs i området. I reservatet gäller särskilda föreskrifter och dessa finns på informationstavlorna vid reservatets entréer.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 2 km
  Guldfågeln Arena 96 km
 • Stad
  Växjö 2 km
  Kalmar 99 km
 • Flygplats
  Småland Airport 7 km
  Kalmar Öland Airport 94 km
 • Attraktion
  Glasriket 38 km
  High Chaparral Adventure park 73 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 2,2 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 2,2 km
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 2,2 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.