Glaskonst på Sandgärdsgatan

Adress: Sandgärdsgatan, 35230 Växjö Visa karta

Adress: Sandgärdsgatan, 35230 Växjö

Glasgatan i Växjö är ett stråk där sju glaskonstnärer har skapat glaskonst för gatumiljö. Gatan sträcker sig från Domkyrkan till slutet av Sandgärdsgatan. Alla konstverk har belysning i någon form och flera byter ansikte när ljuset skiftar.

Bertil Valliens glaspollare heter "Abode", Ulrica Hydman-Valliens glasskulptur heter "Glada dagar", Ludvig Löfgren har gjort skulpturen "Explorateur", Åsa Jungnelius har gjort "The Black Panther", Göran Wärff har skapat en tronliknande utsmyckning "Biskopssätet", Kjell Engman har gjort två konstverk som bildar ett par och Anna Ehrner hyllar den småländska naturen och även "Gröna staden Växjö".

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Stad
  Växjö 0,1 km
  Kalmar 97 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 2 km
  Guldfågeln Arena 94 km
 • Flygplats
  Småland Airport 7 km
  Kalmar Öland Airport 93 km
 • Attraktion
  Glasriket 36 km
  High Chaparral Adventure park 73 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 118 meter
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 194 meter
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 116 meter
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.