Öjaby kyrka

Adress: Öjabyvägen 66, 35250 Växjö Visa karta

Adress: Öjabyvägen 66, 35250 Växjö

Kyrka från 1400-talet som eldhärjades 1906 men byggdes upp igen och återinvigdes 1908. Delar av murarna är från medeltiden, kyrkorummet präglas av jugend och nationalromantik i samspel med flera inventarier som man lyckats rädda undan branden.

Dopfunten av sandsten är den äldsta inventarien i kyrkan och är från 1200-talet, ljusbäraren är däremot den yngsta. Den är ritad av Erika Salomonsson från Öjaby, och är klädd med olikfärgade löv som symboliserar de olika hudfärger som ska mötas i kyrkan.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Hotel, Växjö

Avstånd: 2,4 km
Hotell Scandic Växjö ligger bara 3 km från Växjös centrum. Simma i poolen eller koppla av i bastun i relaxavdelningen. Ät i restaurang Glasriket, gör affärer i våra 3 mötesrum för 2-70 personer eller handla presenter på andra sidan gatan i shoppingcentret Samarkand. Smålands flygplats ligger bara 7 minuters bilresa bort. På hotell Scandic Växjö är rummen inredda i neutral nordisk stil.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 4,8 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.
Hotell och pensionat

Öjaby Herrgård

Avstånd: 715 meter
Mitt i Småland, bland möbel- och glasriket ligger Öjaby Herrgård Sweden Hotels. Vackert belägen med närhet till natur, strövområden och bad. Inte långt från Växjö centrum och med flygplatsen Smaland Airport runt hörnet. Deluxe och Superiorrum finns i Godsherren som är hotellets huvudbyggnad.