Växjö Stadsbibliotek

Adress: Västra Esplanaden 7, 35212 Växjö Visa karta

Adress: Västra Esplanaden 7, 35212 Växjö

Den äldsta delen av biblioteket, det vill säga fyrkanten, byggdes 1965 och ritades av arkitekten Erik Uluots. Byggnaden blev känd i arkitektkretsar på grund av sin blandning av klassicism och modernism.

Tillbyggnaden, det runda huset, tillkom efter en arkitekttävling. Vinnare blev arkitektbyrån Schmidt, Hammer och Lassen från Århus, Danmark. Byggnaden stod klar i juni 2003 efter två års byggande.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 76 meter
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.
Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 257 meter
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 336 meter
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.