Vederslövs gamla kyrka

Adress: 35594 Vederslöv Visa karta

Adress: 35594 Vederslöv

Medeltida kyrka med kalkmålningar och inredning från 1700-talet. På kyrkogården finns en inhägnad gravplats, där ligger den berömda operasångerskan Christina Nilssons föräldrar.

Den romanska 1200-talskyrkan övergavs och förföll när den nya kyrkan invigdes 1880 men togs i bruk igen på 1920-30 talet. Kyrkan har rika målerier, från 1200-talets helgonbilder till 1700-talets draperimålningar, vilka utgör smakprov på olika tiders sätt att dekorera kyrkan.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 10,3 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Hotell och pensionat

Villa Gransholm

Avstånd: 10,8 km
Detta lantligt belägna hotell inryms i en vacker villa, ursprungligen byggd som representativ bostad åt disponenten för Gransholms bruk och hans familj.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 11,4 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.