Cykelturen Härlövrundan, 40 km

Visa karta

Turen går västerut, förbi det gamla regementet, I 11, och genom Bergsnäs. I Öjaby passerar du den lilla medeltids-kyrkan, vackert belägen vid Helgasjöns strand.

Du cyklar genom en fager trakt med öppna landskap och charmiga äldre hus, missa inte parhusen i den lilla byn Borshult!
På försommaren kan man kalla den här vackra vägen för ”Lupinvägen”, då tusentals lupiner i alla dess färger kantar vägen till Härlöv. Byn är en riktig sörgårds-by med sina vackra ålderdomliga hus och stora trädgårdar. Kyrkan är känd för sin barockinredning och den medeltida klockstapeln.
Den gamla lanthandeln i Ör blev ett charmigt lantkafé och som granne finns en härlig trädgårdsbutik! I kyrkan kan du beundra den unika altartavlan i guldmosaik, lagd av en känd och omstridd smålandskonstnär! En riktigt lantlig känsla ger dig vägen över ängarna och skogen in i Härlöv, vidare mot Lönås, Långstorp och Bergkvara tillbaka till Växjö.
Ett häfte med karta över cykelturen finns att köpa på Turistbyrån.

För vidare information om cykelturen vänligen kontakta Växjö Turistbyrå.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Stad
  Växjö 2 km
  Kalmar 98 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 2 km
  Guldfågeln Arena 95 km
 • Flygplats
  Småland Airport 5 km
  Kalmar Öland Airport 94 km
 • Attraktion
  Glasriket 37 km
  High Chaparral Adventure park 71 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 2,1 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

PM & Vänner Hotel

Avstånd: 2 km
Nordens första gastro hotell! Prisbelönta restaurangen PM & Vänner öppnade i maj 2014 ett helt nybyggt hotell mitt i centrala Växjö med 74 unika rum och sviter. PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare.
Hotell och pensionat

Elite Park Hotel

Avstånd: 1,8 km
Elite Park Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med 76 vackra rum beläget i centrala Växjö. Ett modernt hotell med vacker nordisk design, ljust och funktionellt. Ni har nära till Växjös affärsgator och nöjesliv. Hotellets läge erbjuder närheten till olika utflyktsmål i regionen, såsom bad, golf, glasbruk och shopping.