Teleborgs slott

Adress: Slottsallén, 35196 Växjö Visa karta

Adress: Slottsallén, 35196 Växjö

Strax söder om Växjö centrum, vid sjön Trummen, reser sig Teleborgs slott som en medeltida sagoborg. Slottet uppfördes av greve Fredrik Bonde som morgongåva till sin unga hustru Anna Koskull. Idag är slottet hotell och mötesplats.

Slottet stod färdigt år 1900 och förebild var tyska medeltidsslott. Paret bodde där fram till sin död och eftersom de inte hade några barn gick det i arv till Fredriks brorson Christer Bonde. Han hyrde ut slottet, som blev både flickpension och slottspensionat innan han själv flyttade in på 1930-talet. Efter Christers död 1956 ärvde hans son Fredrik Ulf Bonde slottet och använde det som sommarresidens fram till 1964, då det såldes till Växjö kommun.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 3 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 279 meter
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 2,8 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.