Inglinge hög

Visa karta

Inglinge hög är ett gravfält från järnåldern som ligger i Ingelstad, cirka 20 km söder om Växjö. Omkring 130 fornlämningar finns i området. Detta anses också vara Sydsmålands äldsta tingsplats.

Här finns fem gravhögar, två skeppssättningar och över hundra runda, ovala och rektangulära stensättningar. I de enstaka gravar som blivit utgrävda har fynden bestått av vikingatida spännbucklor och ett svärd från bronsåldern. Den största gravhögen är 37 meter i diameter och 6 meter hög, på dess topp finns en rest sten och ett gravklot med vackra ornament i svag relief.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 (0)470733280

Avstånd

 • Stad
  Växjö 17 km
  Kalmar 88 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 18 km
  Guldfågeln Arena 86 km
 • Flygplats
  Småland Airport 24 km
  Kalmar Öland Airport 84 km
 • Attraktion
  Glasriket 32 km
  High Chaparral Adventure park 88 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 16,8 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.
Hotell och pensionat

Teleborgs slott

Avstånd: 13,8 km
Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt
Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 16,7 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.