Skipass till Dackestupet, Virserum

Adress: 57080 Virserum Visa karta

Adress: 57080 Virserum

Dackestupet är en liten skidanläggning som ligger i östra Småland. Här får du fin skidåkning i alltid välpreparerad backe. Eller varför inte ta en kopp kaffe i cafeterian där du samtidigt kan njuta över den vackra utsikten och värma dig vid brasan

Anläggningen består idag av 3 varierande nedfarter och 2 liftar. I toppstugan hittar ni cafeteria med braskamin, värmestuga och skiduthyrning med skidor & snowboard. Anläggningen har ett modernt och effektivt snökanonssystem och pistmaskin. Bra belysning för kvällsskidåkning.

Kafeterian i Toppstugan serverar kaffe, frallor, semlor godis m.m. Passa på å njut av utsikten över backen och sjön. Under de kalla skiddagarna kan man värma sig vid vår härliga braskamin. I Värmestugan på undervåningen på toppstugan kan ni äta er medtagna matsäck. Under de soliga dagarna kan man även njuta i solen vid grillplatsen med bord och bänkar.

Under vintersäsong är anläggningen öppet:
Onsdag, Fredag 18.00-21.00
Lördag-Söndag 10.00-16.00

Sportlov vecka 8 är alla vardagar öppet kl. 10-16.

För mer information om öppettider, se www.dackestupet.com

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 49530680
 • Telefonnummer (Bokning)
  +45 49530680
 • Postort
  57080 Virserum

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 44 km
  Glasriket 52 km
 • Flygplats
  Småland Airport 66 km
  Kalmar Öland Airport 82 km
 • Stad
  Växjö 66 km
  Kalmar 86 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 67 km
  Guldfågeln Arena 82 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Virserums vandrarhem

Avstånd: 1,9 km
Finns i samhället Virserum i hjärtat av småland. Här bor du både billigt och bekvämt, i närheten av både Smalspåret, Astrid Lindgrens Värld, Virserums konsthall och en rad andra aktiviteter. Ett boende med närhet till det mesta helt enkelt!
Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 16,8 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.
Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 15,8 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar