Cykla dressin på Smalspåret från Virserum eller Åseda

Adress: Södra Järnvägsgatan 20, 570 80 Virserum Visa karta

Adress: Södra Järnvägsgatan 20, 570 80 Virserum

Kring Virserums station finns en nostalgimiljö som bjuder på
en resa bakåt i tiden. Dressinutlämning i biljettluckan, förbokning
men även drop in i mån av lediga dressiner!

Från Virserum kan du cykla hela vägen till Åseda, en sträcka på 29 km. Du väljer själv hur lång sträcka som du vill cykla.

Dressinutlämningen sker på Virserums järnvägsstation. I Virserum finns en bilparkering, fikabord, väntsal och en nostalgisk och fint bevarad miljö runt stationen.
Det finns även en kortare sträcka Virserum - Aggatorp på åtta km tur och retur, här cyklar man normalt två timmar. Du cyklar genom naturreservat, förbi idyllen Hjortöström och längs glimrande sjöar, på ett ställe går järnvägen på en bank rakt igenom sjön!

Både i Hjortöström och Aggatorp finns bänkar och bord för rast och det finns både sandstrand och klippor på sträckan! I biljettluckan i Virserum finns kylda drycker och godis samt böcker och filmer för den järnvägs- och historieintresserade, ICA Nära ligger granne med stationen, där finns allt till picknicken! Du som cyklar dressin bor i Virserum med rabatt på Virserums vandrarhem som ligger nästan mittemot järnvägsstationen.

Tips! Åker du med mindre barn kan det vara bra att ta med hörselskydd då det väsnas ganska mycket på spåret.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 17,3 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.
Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 14,6 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar
Vandrarhem och grupplogi

Virserums vandrarhem

Avstånd: 120 meter
Finns i samhället Virserum i hjärtat av småland. Här bor du både billigt och bekvämt, i närheten av både Smalspåret, Astrid Lindgrens Värld, Virserums konsthall och en rad andra aktiviteter. Ett boende med närhet till det mesta helt enkelt!