Dädesjö gamla kyrka

Adress: 36042 Braås Visa karta

Adress: 36042 Braås

Den gamla medeltida kyrkan är vitkalkad och har fantastiska vägg- och takmålningar från 1200-talet. Den nya kyrkan byggdes 1794 och då användes den gamla som sädesmagasin, men idag anses den som en av landets bäst bevarade medeltidskyrkor.

Dädesjö kyrkomiljö är ett riksintresse för kulturmiljövården med två kyrkor, två prästgårdar, sockenstuga och kyrkstallar. Den gamla kyrkan har en mycket välbevarad interiör med kalk- och takmålningar som smyckats under sent 1200-tal. De är unika och har även uppmärksammats internationellt.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Stad
  Växjö 23 km
  Kalmar 86 km
 • Flygplats
  Småland Airport 24 km
  Kalmar Öland Airport 81 km
 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 25 km
  Guldfågeln Arena 82 km
 • Attraktion
  Glasriket 26 km
  High Chaparral Adventure park 82 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Elite Stadshotell Växjö

Avstånd: 23 km
Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.
Hotell och pensionat

Toftastrand Hotell & Konditori

Avstånd: 17,7 km
Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.
Hotell och pensionat

Clarion Collection Hotel Cardinal, Växjö

Avstånd: 23,1 km
Clarion Collection Hotel Cardinal är ett modernt förstklassigt cityhotell med komfortabla rum, elegant inredning och sköna sängar. Vi bjuder alltid på kvällsmat och eftermiddagsfika med hembakt. Gratis trådlös internet access. Eget garage.