Fiska i Hjortsjöns fiskevårdsområde, Vaggeryds kommun

Visa karta

Hjortsjöns fiskevårdsområde innefattar Hjortsjön och Fågelforsdammen. Förekommande fiskarter är ål, siklöja, gädda, sutare, braxen, sarv, mört, lake, abborre. Fiskekort krävs!

Hjortsjön ligger i norra Vaggeryd. Sjöns maxdjup har mätts till 17,5 meter, har en area på 1,05 kvadratkilometer och ligger 193,9 meter över havet. Hjortsjön ligger till ungefär hälften inom tätorten Vaggeryd. Storlom, vattenrall och rödbena är några sjöfåglar som häckar i sjön.
Hjortsjön är en såkallad dödissjö, vilket betyder att sjön skapats av ett isblock som blivit kvar och tyngt ner marken när inlandsisen drogs tillbaka, och är därför geovetenskapligt intressant.

Fågelforsdammen är en sjö/å beläget öst om Götaströms golfklubb och Skillingaryd. Sjön har en area på 0,847 kvadratkilometer och ligger 186,5 meter över havet.
Landskapet runt dammen är flackt vilket det gör det lätt att komma nära för att fiska från land. Har en del sandiga stränder i huvudsak beklädda med välväxt men gles tallskog. Området präglas idag av friluftsliv och rekreation. Det finns en motionsslinga runt hela sjön som går bra att gå, springa eller cykla på.

Kontaktperson:
Göran Svensson - 0370-67 84 58

Fiskekort finns endast att köpa på Turistbyrån i Skillingaryd, Artillerigatan 29, 0370-67 81 50

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Campingplatser

Isaberg Mountain Resort - Camping

Avstånd: 31,2 km
Campingen ligger vid foten av Isabergstoppen. Nära till allt! Flera lekplatser, grillplatser och hela utbudet av aktiviteter.
Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 27,1 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 9,5 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.