Fiska i Rasjöns- & Rakalvens fiskevårdsområde, Vaggeryds kommun

Adress: Sörängsliden, 56291 Månsarp Visa karta

Adress: Sörängsliden, 56291 Månsarp

Fiskevårdsområdet omfattar sjöarna Rasjön och Rakalven. Fiskrika sjöar med fisk som ål, sik, gädda, sutare, mört, lake och abborre. Fiskekort krävs!

Fiskevårdsområdet omfattar sjöarna Rasjön med en areal på ca 400 ha och Rakalven med en areal av ca 80 ha. Sjöarna ligger inom Vaggeryds och Gislaveds kommuner, och är fiskrika. Rasjön är som mest 20 meter djup, har en yta på 3,91 kvadratkilometer och befinner sig 242,9 meter över havet, det vill säga cirka 4 m över sjön Rakalven. Rakalvens maxdjup är ca. 5,8 meter, har en yta på 0,69 kvadratkilometer och befinner sig 239 meter över havet. Förekommande fiskarter i de båda sjöarna är ål, sik, gädda, sutare, mört, lake och abborre. Eventuellt förekommer även gös och bäckröding.

Sjön är bilogiskt viktig och hyser vissa raritetsvärden. Bland häckande sjöfågel märks bland annat storlom, fiskgjuse, lärkfalk och häger. På en av de 10 öarna i Rasjön häckar Fiskgjusar på sommaren och det är då förbjudet att landstiga på ön för att inte störa fåglarna.
Sjön ar utpekad som regionalt värdefullt vatten (natur och fiske, 2006).

Det finns 3 båtar till uthyrning av fiskeföreningen och fiskekort kan man köpa på flera platser runt sjön, informationsskyltar om detta finns uppsatta. !!OBS!! Detta fiskekort går INTE att köpa på turistbyrån i Skillingaryd !!OBS!!

För mer information och köp av fiskekort kontakta
Ann-Britt Weinerling 0393-400 30, 073-7209478

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0393-400 30
 • Mobilnummer
  +46 073-7209478
 • Gatuadress
  Sörängsliden
 • Postort
  56291 Månsarp
 • Extern länk
 • Öppettider
  Hela året!

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 22,3 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Hotell och pensionat

Hestraviken

Avstånd: 25,3 km
Mitt i den täta Smålandsskogen, med en underbar utsikt över Algustorpasjön och med Nissan rinnande genom tomten ligger Hestraviken som en idyll med sin vackra trägård, små röda timmerhus och de ståtliga trävillorna från sekelskiftet. Tredje generationen av familjen Hellström hälsar idag välkommen!
Campingplatser

Isaberg Mountain Resort - Camping

Avstånd: 23,6 km
Campingen ligger vid foten av Isabergstoppen. Nära till allt! Flera lekplatser, grillplatser och hela utbudet av aktiviteter.