Stiftsgården Tallnäs

Adress: Sjöeryd Tallnäs 1, 56891 Skillingaryd Visa karta

Adress: Sjöeryd Tallnäs 1, 56891 Skillingaryd

Motionsspår, Pilgrimsvandring, Labyrinten, Bastu, Grillplats, Bad, Fiske, Sporthall, Fotboll, Volleyboll, Lekplats. Ja listan kan göras lång av allt du kan göra på Stiftsgården Tallnäs! Välkommen

Tallnäs motionsspår
I de vackra omgivningarna kan ni välja att gå en uppfriskande promenad på några av de vandringsleder som finns runt gården. Den kortaste är 1 km lång, Tallnässlingan.

Pilgrimsvandring – Munkaleden
Att gå Munkaleden, en pilgrimsled på 40 km mellan Nydala klosterkyrka och Byarum är något för er som vill uppleva den riktigt fina småländska naturen.
Man kan dela upp turen på 2 dagar och göra ett uppehåll på Tallnäs då det lämpligt ligger mitt emellan de två platserna. På Tallnäs kan man äta gott och sova skönt för att sedan vakna utvilad och vandra vidare nästa dag. För mer information kontakta receptionen. Telefon 0370-720 50

Labyrinten
En kopia av labyrinten i katedralen i Chartres, Frankrike finns bredvid kapellet. I centrum finner ni Nydalastenen. Gå här en meditationspromenad i lugn och ro.

Vedeldad bastu med grillplats
Precis intill Linnesjön finns den vedeldade bastun som går bra att hyra. Man får plats 10 st i bastun och ovanpå bastun finns ett mysloft. Utanför bastun finns också en grillplats och om ni vill ha något att äta före eller efter er batustund så går det bra att beställa mat från oss.

Bad och fiske
I närliggande Linnesjön kan man bada och fiska, bara några hundra meter bort ligger den kommunala badplatsen som är öppen för allmänheten.
Du kan också låna Stiftsgårdens roddbåt om du inte vill fiska från land. Fiskekort finns att köpa i receptionen.

Sporthall med bastu
Det finns en sporthall med ribbstolar, plint, bock och mattor som man kan hyra som privatperson och grupper när inte gårdens gäster eller den närliggande skolan använder den. Sporthallen har en bastu för 10 personer. Om du är intresserad att hyra hör av dig för mer information och bokning.
Telefon 0370-720 50
E-post stiftsgarden.tallnas@telia.com

Fotboll & volleyboll
Stiftsgården har en stor fotbollsplan uppe vid stora parkeringen, den fungerar också som volleybollplan. Fotboll och volleyboll finns att låna i receptionen. Det finns också möjligheten att spela boule, kubb, krocket och schack.

Lekplats
Det finns en lekplats med sandlåda, gungor och en Mattisborg för de små att leka av sig vid.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 0370-720 50
 • Gatuadress
  Sjöeryd Tallnäs 1
 • Postort
  56891 Skillingaryd
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Receptionen är öppen Måndag-fredag 08.00-17.00 Lördag 09.00-18.00 Söndag 09.00-14.00 Vi har öppet de flesta lördagar och söndagar beroende på beläggning av gäster på gården.

Avstånd

 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 25 km
  Glasriket 96 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 40 km
  Småland Airport 63 km
 • Stad
  Jönköping 43 km
  Växjö 69 km
 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 43 km
  Vida Arena 68 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 17,6 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.
Hotell och pensionat

Hotell Vidöstern i Värnamo

Avstånd: 26,7 km
Hotel Vidöstern i Värnamo är ett fullservicehotell som har öppet dygnet runt. Vi ligger precis i knutpunkten mellan väg 27 och E4:an. Hos oss kan du trivas och må väl. Vi erbjuder prisvärt boende i 57 moderna och fräscha rum, fri parkering och fri tillgång till bastu.
Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 18,5 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.