Leta fornlämningar

Visa karta

Är du intresserad av historia och fornlämningar? Då kan detta vara något för dig! Utforska våra gamla gravfält från järnåldern, domarringar och andra betydelsefulla och intressanta områden vi har i kommunen.

I Båramo finns flera spännande fornlämningar från järnåldern. Här finns bland annat sju gravfält i en vacker miljö med skogsbeklädda åsar och öppen odlings- och hagmark. Kring Skjuteboåsen och Vederydssjöns östra strand finns lämningar i form av gravfält, domarringar, fångstgrop och enskilda resta stenar från framförallt järn- och bronsåldern.

Båramo Pukarp fornlämningsområde, Skillingaryd

Skjutebo fornlämningsområde, Vaggeryd

För mer information besök Fornsöks hemsida: http://www.raa.se/hitta-information/fornsok-fmis/

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 28 km
  Glasriket 105 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 33 km
  Småland Airport 71 km
 • Stad
  Jönköping 35 km
  Växjö 78 km
 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 37 km
  Vida Arena 77 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

STF Vandrarhem i Store Mosse nationalpark

Avstånd: 22,1 km
Vandrarhem och grupplogi | Store Mosse är en nationalpark som består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är en 15x12 kilometer stor myr med små öar. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar. Mitt i Store mosse nationalpark finns två enkla, men exotiska, vandrarhem.
Campingplatser

Isaberg Mountain Resort - Camping

Avstånd: 28,4 km
Campingen ligger vid foten av Isabergstoppen. Nära till allt! Flera lekplatser, grillplatser och hela utbudet av aktiviteter.
Hotell och pensionat

Hooks Herrgård

Avstånd: 13,8 km
Familjen Edberg har välkomnat gäster till Hooks Herrgård sedan ett halvt sekel tillbaka. Oavsett om du besöker herrgården för konferens, golf eller en avkopplande weekend lovar vi en vistelse utöver det vanliga.