Ränneslätt

Adress: Eksjö Visa karta

Adress: Eksjö

Militärt övningsfält omedelbart väster om staden.Området användes redan på 1400-1500- talen som uppsamlingsplats inför vidarekrigsoperationer söderut.

Mer regelbunden övningsplats blev Ränneslätt med indelningsverkets tillkomst 1680. Många är de förband som var förlagda hit, men Ränneslätt förknippas främst med Kungliga Smålands husarregemente och Smålands Grenadjärkår. Militär bebyggelse började tillkomma först på 1820-talet och flertalet av de nuvarande byggnaderna är från 1800-talets senare hälft. I samband med uppförandet av nya
kaserner för husarregementet (nuvarande Ing 2) 1906, kom byggnaderna att successivt förlora sina ursprungliga användningsområden.
Ränneslätt var 1945 platsen för ett tyskt och ett baltiskt interneringsläger som slutade med den traumatiska
baltutlämningen.

Show more

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Elmia 44 km
  Vida Arena 89 km
 • Stad
  Jönköping 48 km
  Växjö 89 km
 • Flygplats
  Jönköping Airport 53 km
  Småland Airport 85 km
 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 54 km
  High Chaparral Adventure park 81 km

Närliggande boenden

Vandrarhem och grupplogi

Eksjö Vandrarhem

Avstånd: 1,9 km
Du behöver inte hissas upp i flaggstången som Ida för att se och uppleva det genuina Småland. Eksjö erbjuder levande kulturmiljö och är ett av landets bästa exempel på en bevarad trästad och en unik kulturskatt, som dessutom är bebodd och levande.
Hotell och pensionat

Hotel Ullinge

Avstånd: 7,5 km
Njut livet - Unna dig Ullinge! Hotell Ullinge ligger vackert beläget vid sjön Södra Wixen, omgivet av ett fantastiskt stycke Småland mitt emellan Eksjö och Nässjö.
Hotell och pensionat

Eksjö Stadshotell

Avstånd: 2,1 km
Medlem i SHR med 3 stjärnor. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mätas sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge - mitt i denna idyll - gör vistelsen extra intressant.