Lille Petter Johans stuga (sägenplats)

Visa karta

På denna sägenplats i Sagobygden finns Lille-Petter Johans stuga, som är ett miniatyrtorp där skomakaren Peter Johan Hagelkvist bodde. Han var mycket liten till växten och allt i stugan är smått och nätt för att passa honom.

Torpet byggdes på mitten av 1800-talet av en kvinna vid namn Sara. Virestad Hembygdsförening köpte stugan, ladugård, skomakeriverktyg och husgeråd vid en auktion den 19 augusti 1949 för 223 kr och har sedan dess ansvaret för skötseln. Stugan är öppen året runt. Kontakta Virestads hembygdsförening för visning.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Vida Arena 32 km
  Elmia 116 km
 • Flygplats
  Småland Airport 32 km
  Jönköping Airport 113 km
 • Stad
  Växjö 33 km
  Jönköping 115 km
 • Attraktion
  High Chaparral Adventure park 64 km
  Glasriket 67 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotel Rådmannen, Alvesta

Avstånd: 22,5 km
Alvesta och Hotell Rådmannen ligger mitt i den småländska idyllen. Med allt inom räckhåll, välkommen och se efter själv!
Hotell och pensionat

Villa Gransholm

Avstånd: 20,2 km
Detta lantligt belägna hotell inryms i en vacker villa, ursprungligen byggd som representativ bostad åt disponenten för Gransholms bruk och hans familj.
Campingplatser

TIPI Ljungby Semesterby & CampingPark

Avstånd: 25,6 km
En personlig semesterby o camping i en park av tallar, blomplanteringar, trädgårdsland till stugorna och med en uppvärmd 50 meters utomhusbassäng med hopptorn/sviktar, café/restaurang, minigolfbana på området.