Humlenäs naturreservat

Adress: Humlenäs Kristdala Visa karta

Adress: Humlenäs Kristdala

Ett vackert natur- och kulturlandskap som visar upp hur det såg ut förr i tiden.

I Humlenäs naturreservat finns ett välbevarat, småskaligt odlingslandskap, där du kan vandra omkring bland gärdesgårdar, hamlade träd, odlingsrösen, ängs- och hagmarker. Reservatet ligger intill den 61 meter djupa sjön Hummeln, som bildades av ett meteoritnedslag för ca 550 miljoner år sedan.

Det varierande landskapet är hem för många djur och växter. I reservatet finns en intressant flora, med bland annat ramslök, sippor och skogskornell. Har du tur kanske du får se den lilla sandödlan eller den fridlysta hasselsnoken ligga och sola på en sten. Både hasselsnoken och sandödlan är ovanliga arter, men bidrar tillsammans med en rad insekter till områdets artrikedom.

Show more

Avstånd

 • Attraktion
  Astrid Lindgrens Värld 43 km
  Glasriket 77 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 74 km
  Vida Arena 105 km
 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 75 km
  Småland Airport 104 km
 • Stad
  Kalmar 77 km
  Växjö 103 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Hotell Rum Oscar

Avstånd: 15 km
Centralt, bekvämt och prisvärt! Vi erbjuder hög komfort och standard till bästa pris. Hotell Rum Oscar finns mitt i centrala Oskarshamn med kommunikationer, shopping och nöjesliv precis utanför entrén.
Vandrarhem och grupplogi

Oskarshamn/Oscar, STF Vandrarhem

Avstånd: 15 km
Närheten till havet präglar Oskarshamns historia och staden är nära förknippad med sjöfart och skeppsbyggeri. På Sjöfartsmuseet finns allt som är värt att veta om sjöfart och varv. Oskarshamn är även en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder i Småland.
Hotell och pensionat

Best Western Sjöfartshotellet

Avstånd: 14,9 km
Best Western Sjöfartshotellet har 42 rum. Samtliga rum är rökfria och utrustade med kabel-TV, telefon, hårtork samt trådlöst internet som självklart är gratis för våra gäster.