Pukebergs Glasbruk

Adress: Pukebergarnas väg, 38228 Nybro Visa karta

Adress: Pukebergarnas väg, 38228 Nybro

Pukeberg är ett av Sveriges äldsta och mest välbevarade glasbruk. Sedan 1871 har här tillverkats glas i olika former, från bruksglas, lampglas och bensinpumpsglas till vackert konstglas. Här kan du uppleva hur ett glasbruksområde såg ut vid seklets början.

Idag är anknytningen till design och formgivning starkare än någonsin. Här ligger bl.a. Linnéuniversitetets designutbildning och 2005 flyttade Arkiv för svensk Formgivning in i nyrenoverade lokaler. Kalmar Läns Hemslöjdsförening och hemslöjdskonsulenterna har sitt säte i Pukeberg. Dessutom har flera konstnärer sina ateljéer på området.

Hyttan i Pukeberg ligger i direkt anslutning till butiken och är öppen för besök. Här arbetar mästaren Gunne Brandstedt som både tillverkar sin egen kollektion samt har uppvisning och prova på verksamhet för grupper. I butiken, som ligger i anslutning till hyttan, säljs egna produkter samt produkter från Kalmar Läns Hemslöjd. Här serveras också traditionell hyttsill. Håll även utkik efter övriga evenemang i hyttan!

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Flygplats
  Kalmar Öland Airport 23 km
  Småland Airport 75 km
 • Arena eller träffpunkt
  Guldfågeln Arena 25 km
  Vida Arena 71 km
 • Stad
  Kalmar 28 km
  Växjö 69 km
 • Attraktion
  Glasriket 34 km
  Astrid Lindgrens Värld 105 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Scandic Kalmar Väst

Avstånd: 25,8 km
Lättillgängligt, skandinaviskt inrett familjehotell med restaurang, minibutik, lobbybar och relaxavdelning.
Vandrarhem och grupplogi

Orrefors, STF Vandrarhem

Avstånd: 15,5 km
Stugor Orrefors stugby består av 15 hemtrevliga stugor. Dessa ligger i ett skogsområde, alldeles utanför samhället, och bara några meter från kvarndammen. Mitt i naturen men ändå med tillgång till alla faciliteter som behövs för en avkopplande, bekväm fritid.
Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell

Avstånd: 19,4 km
Ödevata Gårdshotell ligger i otroligt vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här hittar du bra boende och goda förutsättningar till naturaktiviteter såsom fiske, vandring, bad mm